August 12, 2015

Prijedor: Zbog zastave sa ljiljanima napadnuti bošnjački svatovi

PRIJEDOR - Tokom popodnevnih sati u prijedorskoj ulici Petra Petrovića Njegoša, nedaleko od željezničke i autobuske stanice došlo je do incidenta nakon kojeg je uhapšeno više lica. Do incidenta između nekoliko mladića srpske nacionalnosti i mladića bošnjačke nacionalnosti koji su bili u svatovskoj koloni, došlo zbog isticanja zastave Armije BiH, nakon čega je došlo do, prvo verbalnog, a potom i fizičkog sukoba dvije grupe,
tokom kojeg je oštećeno nekoliko vozila, a lakše povrede je zadobilo nekoliko učesnika.
 Prema riječima očevidaca, tokom sukoba su „sijevale“ pesnice, „letjele“ su flaše i pepeljare, te su se čule međusobne uvrede.
 
-Prava je sreća da nije bilo teže povrijeđenih i veće materijalne štete, s obzirom da je dio ulice gdje se sve desilo izuzetno prometan, kako vozilima, tako i pješacima – rekao je jedan od očevidaca koji nije želio da se predstavi, piše PrijedorDanas.
Iz Centra javne bezbjednosti Prijedor  je potvrđeno da je njihovo Operativno dežurstvo u 17:25 časova dobilo prijavu o narušavanju javnog reda i mira.

Nakon odlaska na lice mjesta policijske patrole potvrđeni su navodi iz prijave, a uz pomoć Jedinice za podršku, uhapšeno je nekoliko osoba koje su učestvovale u sukobu.

Iz CJB Prijedor su potvrdili da je istraga o ovom događaju u toku, a eventualne nove informacije, ili podaci o privedenim licima se mogu očekivati tek sutra.

No comments:

Post a Comment